חומרים לפחזניות:
250 מ"ל מים
150 גרם קמח
125 גרם מרגרינה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
4-5 ביצים
חומרים לקצפת:
1 שמנת מתוקה
כוס חלב
2 כפות פודינג וניל
סוכר (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
• מרתיחים מים, מלח, סוכר ושמן יחד.
• כשהנוזל רותח מוסיפים את כל כמות הקמח ומערבבים על האש, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
• מקררים עד שאפשר לגעת ביד, ואז מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שמתקבל בצק שאם נמשוך אותו ביד יתקבל לנו מעין חוט דק.
• מזלפים פרופיטרולים ואופים בחום של 180 מעלות בערך חצי שעה (לא בטורבו)
• אין לפתוח את דלת התנור בזמן האפיה.
• מוצאים מהתנור ומצננים.
• מקציפים את שמנת מתוקה, כוס חלב, 2 כפות פודינג וניל וכפית סוכר לבחירה לקצפת יציבה.
• חותכים את הפחזניה באמצע וממלאים בקצפת.
• ניתן לזלף מעל הפחזניה שוקולד מומס.
רוצה להעניק ולשמח משפחה לרגל שבת בר מצווה/ חתן וכלה?
המתכון באדיבות:
קונדיטוריה - כוכבי אניס
רח' קרן היסוד 17, מגדל העמק
להזמנות: 052-6672199 / 052-2833167