חומרים לבצק:
1 מרגרינה
1 אבקת אפיה
כ-1 ק"ג קמח
חומרים לדבש:
2 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
1 כף דבש
1 ק"ג סוכר
הוראות הכנה:
1. מכינים את הבצק: ממיסים על הגז בסיר עמוק את המרגרינה בתוספת 2 כוסות מים ומקררים.
2. מוסיפים את האבקת אפיה והקמח כמה שנכנס (כמעט קילו). לשים היטב ומניחים את הבצק למנוחה כ-10 ד'.
3. מחלקים את הבצק ל- 10 חתיכות.
4. מרדדים כל חלק לרצועה ברוחב כ-10 ס"מ.
5. במכונת פסטה מרדדים כל חלק 3 פעמים: פעם ראשונה במספר 7, פעם שניה במספר 5 ופעם שלישית במספר 3. ומניחים את הרצועות אחת ליד השניה (לא אחד על השני).
6. מחלקים כל רצועה למלבנים באורך כ-20 ס"מ.
7. בכל מלבן יוצרים בעזרת גלגלת שיניים קווים לאורך במרחק ס"מ אחד, אך מקפידים להשאיר רוחב ס"מ מלמעלה ומלמעלה לא חתוכים.
8. מפרידים בין הקווים הפנימיים וקושרים את הבצק.
9. מטגנים בשמן עמוק רק עד לקבלת צבע בהיר.
הכנת הדבש:
טיפ:
רוצה לשמח חתן בר מצווה?
המתכון באדיבות:
קונדיטוריה - כוכבי אניס
רח' קרן היסוד 17, מגדל העמק
להזמנות: 052-6672199 / 052-2833167