חומרים ל-2 רולדות:
8 ביצים
240 גרם סוכר
200 גרם קמח
40 גרם קורנפלור
מילוי קצפת:
30 גרם קצפת
150 מ"ל מים
100 גרם סוכר
3 כפות ברנדי
1 כף ליקר שוקולד
1 כף קקאו מנופה / 4 כפות גנש
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים, מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.
2. מוסיפים בעטיפה עדינה את הקמח והקורנפלור.
3. משטחים על נייר אפיה ב-2 תבניות תנור ואופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות 4 דקות ומצננים.
4. מקציפים את הקצפת עם המים והסוכר לקצף נוקשה, מנמיכים את המהירות למינימום ומוסיפים את שאר החומרים לקצפת.
5. משאירים חלק מהמילוי לציפוי הרולדה מבחוץ ואז ממלאים את הרולדה בקצפת ומגלגלים.
6. מורחים את הקצפת מעל הרולדה ומגרדים שוקולד מריר מעל.
טיפים:
• לרולדה חומה מחליפים את הקורנפלור ב-40 גרם קקאו.
• כדי שהרולדה לא תשבר לאחר המילוי, כדאי לגלגל אותה כשמוציאים מהתנור בתוך מגבת עם נייר האפיה.
רוצה להעניק ולשמח משפחה לכבוד שבת?
המתכון באדיבות:
קונדיטוריה - כוכבי אניס
רח' קרן היסוד 17, מגדל העמק
להזמנות: 052-6672199 / 052-2833167