חומרים למילוי:
375 גרם תפוחים
50 גרם חמאה
25 גרם סוכר
50 גרם צימוקים
חומרים מסה שומנית (לבלילה):
250 גרם חמאה
300 גרם סוכר
190 גרם ביצים
200 סמ"ק חלב
440 גרם קמח
לקישוט:
פרוסות תפוחים
15 גרם קינמון
80 גרם סוכר
אופן ההכנה:
1. מבשלים את החומרים למילוי ומניחים בצד.
2. מכינים את המסה השומנית: מערבבים את החמאה והסוכר היטב, מוסיפים את הביצים בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים את החלב והקמח ושאר החומרים היבשים.
3. מרכיבים את העוגה: שופכים לתבנית אינגליש קייק מחצית מהמסה השומנית, מעל מוסיפים את המילוי שבשלנו ומכסים אותם במסה השומנית שנותרה.
4. פורסים תפוח וחצי לפלחים ומניחים מעל העוגה ומניחים בטור במרכז התבנית. מפזרים מעל מעט קינמון מעורבב עם סוכר.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
בראש השנה חושבים בראש ובראשונה, לשמח את הרש בעוגת תפוחים.
המתכון באדיבות:
קונדיטוריה - כוכבי אניס
רח' קרן היסוד 17, מגדל העמק
להזמנות: 052-6672199 / 052-2833167