מחפשת עוגה קלה להכנה ומרשימה לאירוח? עוגת פירורים שוקולד טעימה ביותר וקלה להכנה עם חומרים פשוטים שנמצאים בבית? מתחילים!
חומרים לשוקולד:
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
3 כפות גדושות קקאו
1/2 כוס שמן
150 ג' שוקולד לבישול.
2 ביצים
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
ביצה
הוראות ההכנה:
שלב א': מכניסים את החומרים לשוקולד פרט לביצים לתוך סיר קטן ומחממים ומערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה - ומניחים לקירור.
שלב ב': מכניסים את החומרים לבצק לתוך קערה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורים.
שלב ג': מניחים בצד 3/4 כוס מתערובת הפירורים.
שלב ד': מוסיפים לתערובת הפירורים שבקערה 1/4 כוס מים, לשים עד להתאחדות קלה של הבצק ושוטחים בתבנית חד פעמית רגילה.
שלב ה': מוסיפים את 2 הביצים לתערובת השוקולד, מערבבים היטב ושופכים על הבצק.
שלב ו': מפזרים את תערובת הפירורים שהנחנו בצד על העוגה.
שלב ז': מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד שהפירורים משחימים והשוקולד נראה קשיח (בערך חצי שעה).
חומרים לקצף:
4 חלבונים
כוס סוכר
כוס קוקוס
אופן ההכנה:
שלב א': מכניסים את החומרים לשוקולד פרט לביצים לתוך סיר קטן ומחממים ומערבבים עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה - ומניחים לקירור.
שלב ב': מכניסים את החומרים לבצק לתוך קערה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורים.
שלב ג': מניחים בצד 3/4 כוס מתערובת הפירורים.
שלב ד': מוסיפים לתערובת הפירורים שבקערה 1/4 כוס מים, לשים עד להתאחדות קלה של הבצק ושוטחים בתבנית חד פעמית רגילה.
שלב ה': מוסיפים את 2 הביצים לתערובת השוקולד, מערבבים היטב ושופכים על הבצק.
שלב ו': מפזרים את תערובת הפירורים שהנחנו בצד על העוגה.
שלב ז': מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד שהפירורים משחימים והשוקולד נראה קשיח (בערך חצי שעה).
טיפ:
באפשרותך להעניק ולשמח משפחה לכבוד שבת.
המתכון באדיבות:
קונדיטוריה - כוכבי אניס
רח' קרן היסוד 17, מגדל העמק
להזמנות: 052-6672199 / 052-2833167