חומרים:
50 ג' חמאה
בצל גדול
פטריות חתוכות – קופסת שימורים
3 כסות חלב
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 אבקת מרק בטעם פטריות + כף גדולה של קמח או 2 שקית אבקת רוטב פטריות
3 פרוסות גבינה צהובה
אופן ההכנה:
1. מבשלים ספגטי או כל פסטה אחרת לפי הוראות היצרן, מסננים ושופכים לתבנית חד פעמית רגילה.
2. חותכים בצל לקוביות קטנות ומכניסים לסיר עמוק יחד עם החמאה- מטגנים על אש נמוכה כ- 5 דקות, שוטפים את הפטריות, מסננים ושופכים על הבצל וממשיכים לטגן עד לריכוך הבצל והשחמתו.
3. מוסיפים מלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור, אגוז מוסקט (לא חובה), 3 כוסות חלב, שמנת מתוקה ו-2 שקיות אבקת מרק פטריות או שקית אחת + כף קמח ומערבבים היטב שלא יהיו גושים ושהחלב לא יגלוש, עד לרתיחה והסמכה קלה של התערובת.
4. שופכים את התערובת על הספגטי שבתבנית ומערבבים היטב, מוסיפים את הגבינה הצהובה מעל הספגטי ומכניסים לתנור להקרמה עד להמסת הגבינה הצהובה.
5. מגישים חם לצד סלט חסה עם עגבניות שרי.
טיפים:
בחג השבועות נתאחד בלב אחד, נלבין שיניים ונעניק מעדני חלב.
המתכון באדיבות:
קונדיטוריה - כוכבי אניס
רח' קרן היסוד 17, מגדל העמק
להזמנות: 052-6672199 / 052-2833167