בצק שמרים בחוש ועשיר
באבא רום מוגשת כמנה חמה בתוך תפריט, צורת ההגשה היא במרכז קוקטיל פירות, סירופ מנדרינות חם, זילוף של שמנת בצד עיטור של דובדבן ורום בצלחת (רום שחור) (גרנד 41).
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
10 גרם מלח
25 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
1 ליטר ביצים
300 גרם מרגרינה מומסת רכה
400 סמ"ק שמנת מתוקה
חומרים לסירופ:
1 ליטר מים
500 ג' סוכר
פלח תפוז/ מקל קינמון
תמצית רום
אופן ההכנה:
• בקערת המיקסר מעל שופכים את כל הקמח ואחר כך את כל הנוזלים, עם גיטרה בוחשים את הנוזלים לפחות 15 דקות בחישה.
• מתפיחים התפחה ראשונה, מפילים את המסה בעזרת כף עץ.
• משמנים תבניות אישיות במרגרינה, מקמחים אותה ומזלפים פנימה בעזרת שקית זילוף ללא צנטר עד למחצית מגובה התבנית.
• מתפיחים עד לגובה התבנית ואופים בחום של 200-210 מעלות עד להזהבה (בערך 15 דקות).
• לאחר האפיה משחררים מיד מהתבנית ומאכסנים במקרר או בחוץ.
• חותכים מעט מתחתית הסברינה.
• מכינים את סירופ הסוכר: מניחים את החומרים בסיר ומרתיחים, מנמיכים את האש עד הסוף ומוסיפים תמצית רום.
• כשהסיר עדיין דלוק על אש נמוכה, טובלים את הסברינות 3 דקות מכל צד.
טיפים:
רוצה להעניק ולשמח משפחה לכבוד בר המצווה /שבת חתן?
המתכון באדיבות:
קונדיטוריה - כוכבי אניס
רח' קרן היסוד 17, מגדל העמק
להזמנות: 052-6672199 / 052-2833167