חומרים:
3/4 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
2 כוסות קמח( חד פעמי)
ביצה
1/4 מרגרינה
1/4 כוס שמן
חצי קופסת ריבת חלב
150 ג' אגוזי לוז שבורים
1 וחצי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 כפות פודינג
3 כפות גבינה לבנה
הוראות ההכנה:
1. מכניסים לקערה את הסוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, קמח, ביצה, מרגרינה ושמן ולשים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
2. מחממים תנור אפיה ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
3. שוטחים את הבצק בתבנית חד פעמית רגילה ואופים עד להשחמה (בערך 20 ד').
4. מניחים את העוגה להצטננות. ובינתיים, מקציפים את השמנת המתוקה, החלב והפודינג עד לקבלת קצף יציב.
5. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את הגבינה הלבנה.
6. ממלאים שקית זילוף בכף ריבת חלב ומניחים בצד לקישוט העוגה.
7. מוסיפים לריבת חלב שנותרה רבע כוס מים ומערבבים היטב.
8. מרכיבים את העוגה: שופכים את הריבת חלב על העוגה האפויה, עליה מפזרים את אגוזי הלוז השבורים, ולאחר מכן מורחים את הקצפת ומחליקים את פני העוגה בעזרת הלקקן.
9. כעת נותר לקשט את העוגה: לוקחים את שקית הזילוף שהכנו ומציירים על העוגה שורות של ריבת חלב. לאחר מכן לוקחים קיסם עץ ומציירים איתו טורים.
טיפ:
באפשרותך להעניק ולשמח משפחה לכבוד שבת.
המתכון באדיבות:
קונדיטוריה - כוכבי אניס
רח' קרן היסוד 17, מגדל העמק
להזמנות: 052-6672199 / 052-2833167